Welkom bij de kinderzaak! Zoek je voor (jou en) je kind een leuke activiteit in Nijmegen of Lent? en wil je graag dat jouw kind ook niet kan wachten tot het weer dansles-dag is? Dan ben je bij De Kinderzaak op het juiste adres: De Kinderzaak biedt de volgende korte cursussen aan, waar prentenboeken, sprookjes en ..

De Kinderzaak

Voor beweging, ontspanning en spel.

Wobbelyoga

 

Wobbelyoga is een super leuke nieuwe vorm van kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het ‘orginele Wobbelboard’. Dit balansbord maakt de yogalessen vernieuwend en uitdagender, waarbij spelenderwijs met de kinderen wordt gewerkt aan kracht, balans, grove motoriek, coördinatie en concentratie. Daarnaast ontstaat er, door de ritmische bewegingen, meer rust in lijf en hoofd. De lessen zorgen ervoor dat de kinderen hun lichaamsbesef en tevens hun zelfvertouwen vergroten. Maar we hebben vooral heel veel plezier! De les eindigt met een ontspanningsoefening op een schapenvachtje in de Wobbel.

 

3 soorten lessen:

1 peuter ouder/kindles op donderdagmorgen om 10:00 tot 11 uur
  vanaf 2,5 tot 4 jaar. kosten 5 lessen 62,50 start 19 sept.(19, 26 sept. 3, 10 okt. en 24 okt.)
laatste kwartier koffie/thee en fruit

  2 ouder/kindles 1 keer per maand zondagmorgen 10:30 uur kosten 15 euro
  zondag 22 sept.is vol en 27 okt. en 17 nov. na de les thee en fruit

  3 wobbelyoga zonder ouders vanaf 4 jaar t/m 7 jaar met max lengte van 1.40 i.v.m. grootte Wobbel. kosten: 4 lesjes 40 euro Woensdag 15:30 uur start 18 sept. en donderdag start 3 okt. in pyiama van 16:30 tot 17:30 daarna thuis eten en in relax het bed in!
  Waar: Hatertseweg 568 Nijmegen
 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste les kun je kijken of het iets voor je kind is en na die les beslis je dan of je alleen die ene les betaalt of de hele reeks van 4 of 5 lesjes
 .Opgeven kan: info@dekinderzaak.com of bel: 0624644223

 

Er is maar plek voor max 5 kindjes, dus geef je gauw op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lijkt het je het leuk om op locaties wobbelyoga aan te bieden,
 (camping, school, festival..enz)
 dat kan in overleg binnen de regio Nijmegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buikpijnyoga

 

Kinderen blijken baat te hebben bij het doen van deze vorm van kinderyoga bij de volgende klachten:

 

-hoofdpijn, buikpijn, of andere pijnklachten

-slaapproblemen

-ademhalingsproblemen

-concentratieproblemen

-(faal)angst en nervositeit

 

Deze buikpijnyoga is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. (een jonger kind kan mogelijk in overleg wel deelnemen).

In deze 6 lessen word geleerd hoe je spanning kan leren loslaten.

Met behulp van kinderyoga en ontspanningsoefeningen leren kinderen het verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning en

meer in balans te komen. Door eenvoudige oefeningen leren kinderen zich meer bewust te worden van hun eigen lichaam en zo spanning los te laten.

Wanneer het spanning leert herkennen in zijn/haar lichaam kan hij/zij hier adequater op reageren. Zo leert het kind op langere termijn zelf oplossingen te vinden,

ook voor de spannende momenten in zijn/haar leven. De groep is klein, zodat er genoeg aandacht is voor ieder kind afzonderlijk.

Tijdens de les worden ervaringen onderling uitgewisseld. Ze krijgen praktische tips hoe ze om kunnen gaan met pijnklachten in hun dagelijkse leven, op momenten dat ze last hebben.

Voordat uw kind kan deelnemen aan deze les, vind er eerst een intakegesprek plaats met een van de ouders om te praten over de (pijn)klachten. Na de laatste les vind er een evaluatie plaats.

De cursus bestaat uit een blok van 6 lessen. De kosten zijn 73,21euro. De 6e les is in overleg een ouder/kind les. Na de les is er diksap en thee.

De lessen vinden plaats bij Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen

 

Mocht u vragen of interesse hebben, neem dan gerust contact op info@dekinderzaak.com

of bel 06.24644223

 

15% van alle kinderen heeft regelmatig buikpijn. Bij 85% van deze kinderen kan de arts geen lichamelijke oorzaak vinden voor de buikpijn, zij hebben ‘functionele buikpijn’. Dat zit niet tussen de oren, maar heeft een onduidelijke oorzaak en er is geen goed medicijn voor. Maar de klachten zijn er wel.

 

Reacties

 

‘“Erg de moeite waard om mijn kind naar de buikpijnyoga te laten gaan. Bovenal leuk. Met laagdrempelige oefeningetjes die ze verrassend snel oppikt.

In bed even de handen op de buik. Via de benen weg laten stromen. Kleurtjes erin. Trouwens ook zonder buikpijn de moeite waard. “

 

“Mijn dochter heeft zelden nog klachten en als ze last heeft dan doet ze de oefeningen en gaat het goed”.

 

De Kinderzaak - Telefoon: 06.24644223 - Mail: info@dekinderzaak.com

Peuteryoga in de krant

 

@dekinderzaak.nl